EMO Style ForumPro - Hos Geldiniz
Din inanç Uyeols10

Join the forum, it's quick and easy

EMO Style ForumPro - Hos Geldiniz
Din inanç Uyeols10
Giriş yap

Şifremi unuttum

Istatistikler
Toplam 203 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: crayzboy76

Kullanıcılarımız toplam 1186 mesaj attılar bunda 862 konu
Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

RSS akısı


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


Anahtar-kelime

loot  kutu  pointer  

Kimler hatta?
Toplam 2 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 2 Misafir

Yok

[ Bütün listeye bak ]


Sitede bugüne kadar en çok 217 kişi C.tesi Tem. 29, 2017 1:46 am tarihinde online oldu.
En son konular
» İnternetten Para Kazandıran Oyun ! Ödeme Alt Limiti Yok ! DEV KONU
Din inanç I_icon_minitimeCuma Ağus. 29, 2014 8:33 am tarafından Hello EMO

» goldenchase.net maden yaparak para kazanma
Din inanç I_icon_minitimeCuma Ağus. 29, 2014 8:18 am tarafından Hello EMO

» etichal hacker görsel egitim seti
Din inanç I_icon_minitimeÇarş. Ağus. 06, 2014 4:57 am tarafından Hello EMO

» KO TBL Source C#
Din inanç I_icon_minitimePtsi Ara. 09, 2013 6:36 am tarafından Hello EMO

» x86 Registers
Din inanç I_icon_minitimeC.tesi Ağus. 24, 2013 5:02 am tarafından Hello EMO

» [Tutorial] Pegando Address, Pointers de WYD
Din inanç I_icon_minitimeÇarş. Tem. 10, 2013 7:25 am tarafından Hello EMO

» [Tutorial] Pegando Address, Pointers de CS Metodo²
Din inanç I_icon_minitimeÇarş. Tem. 10, 2013 7:23 am tarafından Hello EMO

» [Tutorial] Aprendendo basico deASM OLLYDBG
Din inanç I_icon_minitimeÇarş. Tem. 10, 2013 7:22 am tarafından Hello EMO

» Basic C# DLL injector
Din inanç I_icon_minitimePtsi Tem. 08, 2013 7:48 am tarafından Hello EMO

Reklam

Forum Saati Perş. Mart 28, 2024 9:54 am

Din inanç

  • Din inanç

    Konular
    Mesajlar
    Son mesajlar
  • Ateizm


    Ateizm, tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançları reddeden ve var olan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir felsefi düşünce akımı.Ateistler; bazen "tanrıtanımaz" kelimesiyle anılsalar da, bu isimlendirme var olan bir tanrıyı reddetme fikrine atıfta bulunduğu için ateistler tarafından kabul görmez. Ateizm inanç koşullanmalarını, hayalî yaratıkları ve olayları reddeder. Ateist bakış açısıyla tanrının yanı sıra tüm metafizik inançlar ve tüm ruhanî varlıklar da reddedilir.
    1 Konular
    1 Mesajlar
    Ateist
    Çarş. Nis. 11, 2012 9:01 am
    EMO Son Mesajları Gör
  • Agnostisizm


    Agnostisizm, bilinmezcilik[1] ya da bilinemezcilik;[2] Tanrı'nın ve evrenin nereden türediğinin bilinmediğini veya bilinemeyeceğini[3][4] ileri süren felsefi bir akımdır.[3] Bu akımın takipçilerine agnostik veya bilinemezci denir.[2] Agnostisizmin iki türü vardır.[3] Zayıf agnostisizme göre hiç kimsenin Tanrı hakkında bir bilgisi yoktur; ancak bu belki bilinebilir; güçlü agnostisizme göre ise Tanrı hiçbir şekilde bilinemez.[3] Agnostisizm genel olarak olaylara kuşkucu yaklaşır, kuşkucu sorular sorar ve yanıtları kuşku ile bulmaya çalışır.[3][4] Agnostik sözcüğünü ilk olarak İngiliz biyolog Thomas Henry Huxley 1869 yılında kullanmıştır.[4][1] Buna rağmen daha erken düşünür ve yazarların da bu düşünceye sahip olduğu bilinir. Örneğin Eski Yunan düşünür Protagoras da agnostik olarak anılır.[5]
    0 Konular
    0 Mesajlar

  • İslam


    İslâm, İslâmiyet veya Müslümanlık[1] (Arapça: Bu ses hakkında الإِسْلاَم / El-İslām), tek tanrı inancına dayalı en yaygın İbrahimî dinlerden biridir.[2] İslam, peygamberi Muhammed aracılığıyla 7. yüzyılda yayılmaya başlamıştır. İslam dinine mensup kişilere imanetmiş, inançlı[3] anlamında mü'min veya Allah'a teslimiyet gösteren anlamında Müslüman[4] denir.

    0 Konular
    0 Mesajlar

  • Budizm


    Budizm, bugün Dünya üzerinde yaklaşık 500 milyonu aşkın inananı bulunan bir dindir. İlk önce Hindistan’da ortaya çıkmış, daha sonra zaman içinde Güney, Güneydoğu ve Doğu Asya’da (Çin, Japonya, Kore, Moğolistan, Nepal, Sri Lanka, Tayland ve Tibet gibi ülkelerde) yayılmıştır.

    Farklı bakış açılarına göre din veya felsefe olarak tanımlanan Budizm'in hedefi, hayattaki acı, ızdırap ve tatminsizliğin kaynaklarını açıklamak ve bunları gidermenin yollarını göstermektir. Budizm'de öğretilerin ana çatısını meditasyon gibi içe bakış yöntemleri,reenkarnasyon denilen doğum-ölüm döngüsünün tekrarı ve karma denilen neden-sonuç zinciri gibi kavramlar oluşturmaktadır.


    0 Konular
    0 Mesajlar

  • Yahudilik


    Yahudilik ya da Musevilik (Arapça yahūdī Yehud kavmi ve dini; Latince Iudaismus; İbranice yəhūdī) [1], ilk olarak İbranilerin Kutsal Kitabı (Tanah) ile gelen, ardından da Talmud'da ve diğer kutsal metinlerde daha da kapsamlı bir şekilde incelenip yorumlanan inanç, felsefe ve yaşam biçiminine ait uygulamalar bütününe verilen ad. Musevilik, dini Musevilere göre, İsrailoğulları (daha sonra da Yahudi ulusu) ile Tanrı arasındaki akde dayalı ilişkinin dışavurumudur.

    0 Konular
    0 Mesajlar

  • Hinduizm


    Hinduizm ((सनातन धर्म; aynı zamanda Sanātana Dharma - सनातन धर्म, ve Vaidika-Dharma - वैदिक धर्म diye de bilinir) çok kapsamlı ve geniş bir dindir.

    0 Konular
    0 Mesajlar

  • Nonteizm


    Nonteizm, çoğu zaman dinsizlik anlamına gelen bir kelime olarak kullanmışsa da sadece ateistleri, agnostikleri, agnostik ateistleri vedeistleri tanımlar. Anlamı en azından 'teist' olmamak yani tanrının var olup, insanlara müdaha ettiğine inanmamak demektir. Tanrınınvarlığını kesinen red ettiği için ateizm, tanrının var olup olmadığını bilinemeyeceğini öne sürdüğü için agnostisizm ve tanrının varlığını kabul eden ancak dünyaya doğrudan veya dinler ve peygamberler aracılığı ile müdahale ettiğini reddeden deizm de nonteisttir. Budizm, bir tanrının var olduğunu reddetse de reenkarnasyon ve Buddha'nın olağanüstü işler yapabilen bir şaman olduğu inancı sebebiyle nonteist değildir. Nonteizm bunları reddeder. Dünyada yaklaşık olarak 1.1 milyar (1.100.000.000) insan nonteisttir.[1] Nonteistler, Hristiyanlar ve Müslümanlardan sonraki en büyük topluluktur.[2]

    0 Konular
    0 Mesajlar

  • Deizm


    Deizm veya Yaradancılık, mantık ve doğal dünyaya dair gözlemlerin kaynağını oluşturduğu; dini bilgiye dolaysız biçimde sadece akılyoluyla ulaşılabileceği ilkesini esas alan, bu sebeple vahiy ve esine dayalı tüm dinleri reddeden tek Tanrı inancıdır.[1][2][3][4][5]

    İnanışın tanımlanmasında kullanılan doğal din ya da doğal inanç kavramları, hiçbir aracı olmaksızın sadece akıl yoluyla kavranabilecek yalın bir Tanrı inancını belirtir.[6] Bu inancı benimseyen kişiye Deist denir.[7] Deizm kavramı ilk olarak 17. yüzyılda özellikle İngiltere’de kullanılmaya başlanmıştır.[8] Terim Lâtince Tanrı anlamındaki Deus sözcüğünden türetilmiş ve özgür düşüncelilerin Tanrı inancını belirtmede kullanılmıştır.[9]


    0 Konular
    0 Mesajlar

  • Hristiyanlık


    Hristiyanlık [1] [2] ya da Hıristiyanlık[3] Ortadoğu kökenli, tektanrılı,[4] İbrahimi din. İsa'nın adına atfen İsevilik, memleketine[5] atfen Nasranilik de denir. Hıristiyanlık inancına sahip kişilere Hıristiyan denir

    0 Konular
    0 Mesajlar

  • Şinto


    Şinto (Kanji:神道 Şintō) veya Şintoizm Japonya'nın yerli, Japonların milli dini. Eskiden Japonya'nın resmi diniydi. Sadece Japonya'da ibadetlere katılan 119 milyon kişi vardır.[1] Dünya'nın en eski dinlerinden olan Şinto bir tür animizmdir. Kami tapını içerir; kami "hayat için önemli olan, rüzgar, yağmur, ağaç, dağ, ırmak ve bereket gibi konsept ve şeylerin şeklini alan kutsal ruhlar" olarak tercüme edilebilir.

    0 Konular
    0 Mesajlar

  • Bahailik


    Bahâîlik (Arapça: بَهَائِيَّة (baha:i:jja)‎, Farsça: دین بهائی ‎ (Dīn-e Bahāī)), 19. yüzyılda doğmuş, Dünya'nın hemen hemen tüm ülkelerindeinananı olan bir din. Dünya vatandaşlığı idealine sahip bir inanç olup Dünya'da yedi milyonun üzerinde [1][2] mensubu vardır.

    0 Konular
    0 Mesajlar

  • Sihizm


    Sihizm (Pencapça: ਸਿੱਖੀ); Genel olarak 16. ve 17. yüzyıllarda Kuzey Hindistan'da yaşamış olan on gurunun öğretilerini temel alan tektanrıcı bir dindir. 1500'lü yıllar civarında ortaya çıkmıştır. Dünya'daki büyük dinlerden sayılan Sihizm'in 23 milyondan fazla inananı vardır. Sihizm sözcüğü Sih sözcüğünden türemiştir. Sih ise öğrenci anlamına gelen Sanskrit शिष्य kökünden türemiştir. Sihizm Sih Dini olarak da anılır. Bu dine inananlara Sih denir.

    Sihizm'in iki ana inanç esası vardır:

    • Bir Tanrı'ya inanmak. Sihlerin kutsal metinlerinin açılış tümcesi yalnızca iki sözcük uzunluğundadır ve Sih inancının temelini açıklar: ੴ - Ek Onkar veya "Tek Yaratıcı".
    • Sihizm'e inananlar On Sih Gurusu'nun ve diğer azizlerin öğretilerine Sihizm'in kutsal metni olan Guru Granth Sahib'de anlatıldığı üzere boyun eğmek zorundadır.

    0 Konular
    0 Mesajlar

  • Jainizm


    Jainizm, Cainizm veya Caynizm, geleneksel anlamda Jain Dharma (जैन धर्म) olarak bilinen Güney Asya kökenli din ve felsefe.
    • Add to Phrasebook
      • No word lists for Azerbaijani -> Turkish...
      • Create a new word list...
    • Copy

    0 Konular
    0 Mesajlar

  • Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesajlar
 
 

Bu forumu gezen kullanıcılar: Yok
Moderatörler

Yok

Bu forumun müsaadesi var:

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz

Gruplar
  • Yeni mesaj var Yeni mesaj var
  • Yeni mesaj var [ Popüler ] Yeni mesaj var [ Popüler ]
  • Yeni mesaj var [ Kilitli ] Yeni mesaj var [ Kilitli ]
  • Yeni mesaj yok Yeni mesaj yok
  • Yeni mesaj yok [ Popüler ] Yeni mesaj yok [ Popüler ]
  • Yeni mesaj yok [ Kilitli ] Yeni mesaj yok [ Kilitli ]
  • DUYURU DUYURU
  • SABİT SABİT
  • Dikkat : Dikkat :